SQL Power! - Meetup, 2013. 05. 27.

by Horváth Zoltán 23. május 2013 01:55
Tavaszi szezonzáró meetup, SQL Serverhez kapcsolódó kütyükkel: PowerShell, PowerPivot, Power View!

Jövő hét hétfőn pár olyan kiegészítőről lesz előadás, amelyeket mindenképp érdemes megismerni. Egyrészt, mert ingyenes*, másrészt, mert nem third-party, hanem Microsoft által fejlesztett és támogatott dolgokról van szó - harmadrészt, mert kipróbáltuk, és hasznos, látványos eszközöket tudunk megmutatni és ajánlani nektek, amiket remélhetőleg ti is tovább adtok majd.

A PowerShell és az SQL Server kapcsolatát Bécsy Márk (LogMeIn) fogja taglalni - meg fogja mutatni, hogy miért nem érdemes az SQL Serverrel foglalkozó embereknek batch fájlokkal operálni, amióta a PowerShell létezik.

A PowerPivotról szintén lesz egy rövidebb demó, ez sem egy haszontalan eszköz BI-ra érett környezetekben. Villámgyors - naná, mert az xVelocity In-Memory Analytics Engine hajtja (SQL 2012 óta már nem VertiPaq, ugye). Akár Excelben is - le a VLOOKUP-pal!

A Power View demót Kővári Attila, SQL Server MVP (biprojekt.hu) fogja tartani. Aki már volt Attila bármelyik demóján, tudja, mire számíthat. Aki nem, most pótolhatja az elmaradását :) A Power View színre lépésével a Reporting Services riportok helyett végre nem csak tartalomban, hanem látványban is gazdag jelentéseket tudunk produkálni.

Ez lesz az utolsó előadás a tavaszi szezonban (azért még nyáron lesz lehetőség összefutni, csak előadásos meetupok nem lesznek szeptemberig), gyertek!

 

A regisztráció és részvétel - mint az megszokott - ingyenes, ám (a beléptetés miatt is) regisztrációhoz kötött.

 


*: No igen, ahogy pl. a Management Studio - mindenesetre, ha már van SQL Serveretek (adott esetben Exceletek), akkor további gondot nem jelent. A részleteket majd ott elmondjuk.

Tags: , , ,

HUG-MSSQL | Meetup

Megjegyzések (1) -

János
János Hungary
2013.05.23. 14:41:27 #

Ne feledjük az ajándékokat se Smile

Megjegyzés Hozzáfűzése

  Country flag

biuquote
  • Megjegyzés
  • Előnézet
Loading