A PASS tagjai lettünk!

by Horváth Zoltán 6. május 2013 13:41
Feltettük hazai szakembereinket az SQL Server-világtérképre. Csatlakoztunk a PASS-hoz, a legnagyobb SQL Server közösséghez.

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a HUG-MSSQL a Professional Association of SQL Server (PASS) magyarországi tagozata (Local Chapter) lett!

Ezzel kapcsolatban a lentiekhez hasonló kérdések merülhetnek fel - ha még lenne kérdés, itt a kommentekben, a HUG-MSSQL Members LinkedIn-csoport vitafórumán, vagy a zoltan.horvath kukac hug-mssql.hu címen lehet feltenni.

1. Mi a HUG-MSSQL?

A HUG-MSSQL a Hungarian User Group of Microsoft SQL Server rövidítése, ez pedig a munkájuk során az SQL Serverrel foglalkozó magyarországi szakemberek csoportosulása. A meetup.com-on lehet csatlakozni hozzá, itt zajlik a rendezvényekre történő regisztráció is. Minden rendezvényünk ingyenes volt eddig.

2. Mi a PASS?

A PASS A Professional Association of SQL Server rövidítése, és gyakorlatilag a HUG-MSSQL nagytestvére, mint világszintű szervezet. 1999-ben alapította a Microsoft és a Computer Associates, mára a taglétszám meghaladta a 120.000-et. Csatlakozni itt lehet hozzájuk, nagyon sok (angol nyelvű, ingyenes) előadásuk, eseményük van, adott esetben felvételről is meg lehet nézni ezeket. Több úgynevezett Virtual Chapter-ük van, ezek érdeklődési területenként vannak felosztva. A legnagyobb éves eseményük a PASS Summit, idén ez Charlotte-ban lesz, október 15 és 18 között.

3. Miért csatlakozott a HUG-MSSQL a PASS-hoz?

Ennek több oka is van. Egyrészt, a két szervezet céljai majdnem megegyeznek: a tagok képzése, szakmai hálózatuk építésének elősegítése. Mindkettő független, nonprofit szervezet. Másrészt a PASS-nek, mint minden "networking" szervezetnek, jót tesz a növekedés és az elérés növelése, lévén a globális jelenléttel többet lehet nyújtani a közösségének. (Lásd még: Global Growth.) A HUG-MSSQL-nek pedig a PASS-es erőforrások (előadók, szponzorok, támogatók) jönnek jól.

4. Mi változik a HUG-MSSQL életében?

A menetrendben semmi egetrengető változás nem lesz: a rendezvényekre továbbra is a meetup site-on lehet jelentkezni. A további rendezvények is ingyenesek lesznek. A PASS egyébként alapvető dolgokba nem szól bele helyi szinten.

Viszont a jövőben vélhetően külföldi vendégelőadók is érkeznek, valamint a mi előadóink is ellátogathatnak a többi Local Chapter-höz - akár vendégként, akár előadóként. A szponzoroknak köszönhetően kicsit több erőforrással gazdálkodhatunk majd. A jelentősebb PASS-eseményekről magyar nyelven adunk hírt.

Ha valaki egyébként már tagja a PASS-nek, akkor a PASS Local Chapters oldalán jelezheti, hogy a magyar Local Chapter-hez is csatlakozna.

 

Tags:

HUG-MSSQL | PASS

Megjegyzés Hozzáfűzése

  Country flag

biuquote
  • Megjegyzés
  • Előnézet
Loading