Gyakran ismételt kérdések

 

Mi az a HUG-MSSQL?

Nos, ez egy betűszó :) Rövidítés és egy kis szójáték: az MSSQL Magyar Felhasználóinak Csoportja, angolul Hungarian User Group of MSSQL. Az MSSQL-MFCs kicsit zordabb hangzású lett volna, ezért esett erre a választás.

Viccet félretéve, ez egy olyan kezdeményezés, amely a Microsoft adatbázis-technológiái és ezeket felhasználó megoldások iránt érdeklődőket hivatott összefogni, és közös fórumot nyújtani számukra. Informális meetupjaink vannak, ahol előadásokat tartunk, igyekezve beleszorítani azokat valamilyen időkeretbe. Nos, nem szokott sikerülni :) Mindig elbeszélgetjük az időt... viszont épp ez a lényeg. Pont ezért gyűlünk össze, beszélgetni. Ami közben sokat tudunk tanulni egymástól. Vagy akár a divatos, bár talán furcsa szóhasználattal élve tudunk "networkölni" is. Vagy épp csak csendben hallgatni a többi kockát, amint épp élénk szakmai vitába keverednek.

2013-ban csatlakoztunk a PASS-hoz, a Professional Association for SQL Server nevű nemzetközi szervezethez, amelynek 120.000 tagja van. Magyarországon mi vagyunk a PASS helyi tagozata.

Ez érdekel, mikor lehet ezt megnézni?

Ez a site azért is született, hogy felületet nyújtson az élő események hirdetésére. Egyébként a meetup.com-on indult 2011 januárjában a szervezkedés. Havonta két összejövetelt tartunk, a többit a lehetőségek adják - az előadók önkéntesek, nyilván nem ebből élnek, és tekintettel kell lenni "egyéb" elfoglaltságaikra is - család, munkahely, és csupa-csupa olyan dolog, ami nem adatbázis.

Hogyan lehet egy eseményre bejelentkezni?

Látogasd meg a meetup.com/HUG-MSSQL oldalt, és ott bejelentkezhetsz. Egyszerű, egy meglévő Facebook accounttal is lehet regisztrálni, és ingyenes. Azért is fontos nekünk, hogy ezt előzetesen tedd meg, nehogy úgy járjunk, mint a Budapesti Adatbányász SE: egyszer csak elfogytak a székek... az előadás pedig nem volt rövid.

Mennyit kell fizetni ezért? Van tagsági díj?

Nos, pont 0 Ft-ot. Nincs tagdíj, nem terveztünk ilyesmit szedni. Ha bármi esemény valamilyen oknál fogva fizetőssé válna (gázsit kérő előadó, nívósabb hely foglalása), azt előre ki fogjuk hirdetni.